PHILADELPHIA (Nettavisen): Mens ekspertene her i USA gir Hillary Clinton seieren i delstaten Nevada etter at forhåndsstemmingen der ga henne et forsprang på 73.000 mot Donald Trump, var Clinton selv i Philadelphia for å hale i land Pennsylvania også.

LES også: – Clinton vinner, og Trump trekker seg fra politikken

Hun fikk meget god hjelp.

USAs førstedame Michelle Obama holdt en ny, sterk innertier av en tale. Jon Bon Jovi og Bruce Springsteen spilte noen låter og snakket om hvorfor Hillary Clinton er det rette valget for amerikanerne. I tillegg holdt også tidligere president Bill Clinton og nåværende president Barack Obama hver sin tale.

- Jeg vedder på at menn over hele landet ikke vil ha noen problemer med å stemme for den mest kvalifiserte kandidaten, som tilfeldigvis er en kvinne ... Jeg vedder på at dere i morgen vil avvise frykt og velge håp. Jeg vedder på at visdommen og anstendigheten og generøsiteten til det amerikanske folk vil vinne enda en gang. Og det er et veddemål som jeg aldri noensinne har tapt, sa Obama i sin tale.

Etter at Hillary Clinton gikk av scenen her i Philadelphia, dro hun videre til Raleigh i Nord-Carolina, hvor hun like etter midnatt holdt sitt siste folkemøte i denne valgkampen.

Få med deg alt om tirsdagens valg her: Presidentvalget i USA direkte

HTML EMBED
embedNAvideo("WzdEzpv_MBqjRM1CV9vVoA", false)

Stor favoritt

Prognosene er svært Clinton-vennlige. Nevada regner demokratene allerede som vunnet. Clinton leder også i Florida etter forhåndsstemmene. Der har hun et forsprang på 88.000 stemmer.

Nyhetsbyrået Reuters anslår at det er 90 prosent sannsynlig at Clinton beseirer republikanernes kandidat, Donald Trump.

Hvis forsprangene i Nevada og Florida holder inn, blir det svært vanskelig for Donald Trump å vinne tirsdagens presidentvalg. Han er da nødt til å vinne Pennsylvania, samt de fleste andre vippestatene.

For nordmenn som er spent på utfallet av presidentvalget, blir det en «Long Walk Home», som Springsteen sang her. De siste valglokalene stenger ikke før 05.00 onsdag morgen, norsk tid. I 2012 ble Obama utropt til valgvinner klokken 05.28 norsk tid.

LES også: - Bekymringsfullt, uansett hvem som vinner

Uforutsigbar

Trump har ikke det samme stjernetekket, men han har et annet våpen: Engasjementet hos amerikanere som normalt ikke er så politisk engasjert. Det har bidratt til at ekspertene gjennom hele dette langvarige valget har vært «Dancing in the Dark».

Det ble sagt at Trump ikke kunne politikk og ville forsvinne før august 2015, men det gjorde han ikke. Det ble sagt at Trump ikke kunne vinne nominasjonen hos republikanerne, men det klarte han. Hele veien fram til 8. november har han motbevist skeptikerne.

Snart får vi vite om han klarer det én gang til.

HTML EMBED
embedNAvideo("Sbs7pTziK9twUemq-6Hoew", false)