RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presser på for redningsplan

(Scanpix)
Sist oppdatert:
President Bush finansminister legger press på senatet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

USAs finansminister og president Bush sjefforhandler på økonomiske spørsmål sier søndag at senatet hurtig må støtte skattepakken som er utarbeidet eller risikere å møte motstand fra et frustrert folk, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Bush-administrasjonen og demokratene og republikanerne i representantens hus er blitt enige om en budsjettpakke for å stimulere økonomien. Totalrammen er på 150 milliarder dollar, rundt 500 dollar pr. amerikaner.

Tror senatet blir enig
Det dreier seg om skatterabatt til folk med lavere og middels inntekter, også til dem som tjener minstelønnen og dermed betaler trygdeavgift, men ikke ordinær inntektsskatt. Pakken omfatter også lettelser for bedrifter og offentlig støtte til boliglån.

Håpet er at dette, kombinert med sentralbankens rentekutt, skal dempe den forventede nedturen for USAs økonomi.

- Jeg tror ikke at senatet ønsker å spore av den avtalen. Og jeg tror ikke det amerikanske folket kommer til å ha mye tålmodighet for noe som helst som vil roe ned prosessen, sier Henry Paulson, ifølge Associated Press.

Vil spille en rolle
Men mange senatorer sier at de har rett til å ha sine ideer og at de aldri har blitt enige om å være ærbødige til representantenes hus og Det hvite hus på de endelige betingelsene. Senatets majoritetsleder Harry Reid sa seg enige i at forhandlingene først skulle foregå i representantenes hus, men han og andre senatorer vil fortsatt ha en finger med i spillet.

Senatet vurderer å legge til elementer som forlengende arbeidsledighetsstøtte for arbeidere som har mistet disse, øke støtten til varmefyring i hjem og godkjenne penger til offentlige arbeidsprosjekter.

På spørsmål om slike ideer kan ødelegge avtalen sier Paulson at han ikke vil kaste noen skygge på dette sjeldne samarbeidet.

President Bush har også satt press på senatet om å handle hurtig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere