*Nettavisen* Nyheter.

Presten som vet hvorfor

Prins Joachim og Alexandra skiller seg. Prest og sjelesørger Christian Thodberg vet årsaken til bruddet.

16.09.04 14:11

- Som kongehusets prest og sjelesørger vet jeg jo mye. Men ifølge loven er det forbudt for en prest å si noe, sier Christian Thodberg til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Det var i 1995 at Thodberg viet Joachim og Alexandra i Frederiksborg Slotskirke. Men presten holder tett om årsaken til det kongelige bruddet som ble kjent torsdag

- Fullstendig klar over
- Jeg er fullstendig klar over hva som er i ferd med å skje, sier Christian Thodberg.

- Men jeg er så nært knyttet til paret, at jeg ikke akter å komme med noen kommentarer i den anledning, sier Thodberg, ifølge Dansk Radio.

Han ønsker ikke å gå inn på hva som er den dypere årsaken til bruddet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette bildet stammer fra dåpen av Nikolai William Alexander Frederik, sønnen til Alexandra og Joachim, i Fredensborg slott 6. November 1999. Til venste presten Christian Thodberg. Foto: Scanpix Foto: EPA PHOTO NORDFOTO

- Fester seg gjennom tilværelsen
Danske Ekstra Bladet republiserte torsdag en kommentar først publisert 22. august i år, der avisen kommer inn på det som skal ha vært årsakene til skilsmissen.

- Mens Joachim fester seg gjennom tilværelsen, holder Alex fast i pliktene, skriver Anne-Mette Gregers i Ekstra Bladet.

- Mens Frederik og Mary etter forlovelse og bryllup lykkelig har oppført seg som siamesiske tvillinger, lever prinsesse Alexandra og prins Joachim etter knapt ni års ekteskap mer og mer hvert sitt liv, skriver Gregers i kommentaren.

- Gjensidig forståelse
Slik forklarer Joachim og Alexandra bruddet selv, ifølge den danske pressemeldingen fra Slottet:

«Efter mange og svære overvejelser har vi i gensidig forståelse besluttet at lade os separere med henblik på at søge skilsmisse. Der er enighed mellem os om vilkårene for separationen, og vi vil i fællesskab varetage forældremyndigheden over vore børn.

Vi ønsker hver især så vidt muligt at varetage vore opgaver herunder at påtage os officielle pligter samt fortsætte samarbejdet med de organisationer, vi har tilknytning til.

Vi har altid oplevet en meget stor imødekommenhed og venlighed fra alle sider, og vi håber på forståelse for den vanskelige beslutning, vi har truffet», heter det i Slottets pressemelding.

Diskuter saken her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.