RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins Charles: - Jeg er misforstått

Sist oppdatert:
Prins Charles slår tilbake mot beskyldningene i britisk presse om at han skal ha ment at vanlige folk ikke bør forsøke å heve seg over sin stand.

Prinsen har fått kraftig kritikk i britisk presse etter at han skal ha skrevet i et notat at «Folk tror de alle kan bli pop-stjerner, høyesterettsdommere, briljante tv-personligheter og uendelig mer kompetente enn statsledere, uten noengang å legge ned det nødvendige innsatsen eller ha naturlige evner for det», ifølge Associated Press.

Bemerkningene skal ha blitt skrevet som et svar til en ansatts ønske om forfremmelse. Uttalelsen ble kjent da den ble lest opp under en arbeidsrettssak tidligere denne uka.

Nå sier prinsen at han er misforstått og at det som har kommet fram i media er en «parodi av sannheten».

Kommentarene førte til at Charles fikk en sjelden offentig reprimande fra utdanningsminister Charles Clarke og et samlet stønn av vantro fra britisk presse. Mange britiske kommentatorer mener at prinsen med dette sier at folk ikke bør heve seg over sin stand.

- Jeg brukte aldri slike ord som at «folk ikke bør heve seg over sin stand» eller lignende, sier Charles ifølge teksten til en tale han skal holde mandag. Teksten ble utlevert av hans kontor allerede søndag.

- De siste 30 årene har jeg gjort alt jeg kan for å gi unge mennesker som har begrensede muligheter, en sjanse til å lykkes, legger prinsen til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere