*Nettavisen* Nyheter.

Prins Felipe forlover seg

Spanias kronprins Felipe forlover seg med den anerkjente tv-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano. Felipe var tidligere kjæresten til den norske modellen Eva Sannum.

01.11.03 22:04

Ifølge den spanske avisen El Mundo ble den overraskende nyheten kunngjort av kongefamilien lørdag. Forholdet har ikke vært kjent i spanske medier, selv om paret ble observert og fotografert sammen under en prisutdeling i bruden fødeby Oviedo i forrige uke.

Avisen ABC skriver at paret møttes i desember i fjor da Felipe besøkte områdene i Galicia som var rammet av oljekatastrofen etter havariet til tankskipet «Prestige». Ortiz dekket saken for TVE.

Gift før
Prinsen og hans kommende brud skal gifte seg til sommeren, og kongefamilien uttrykker stor glede over nyheten. Det nevnes imidlertid ikke med et ord at det ikke er første gang bruden går til alters. Hun har tidligere vært gift med forfatteren og litteraturprofessoren Alfonso Guerrero, men ekteskapet varte bare i ett år, skriver El Mundo. Siden paret ikke holdt kirkebryllup den gang, er det ikke ventet at den katolske kirke skal motsette seg det kongelige bryllypet.

Journalistfamilie
Letizia Ortiz Rocasolano er 31 år gammel og jobber i dag som ankerkvinne i den spanske tv-kanalen TVE. Hun er utdannet journalist ved universitetet i Madrid. Hun har også jobbet i magasinet Siglo 21 i Mexico, og i en rekke spanske publikasjoner, opplyser arbeidsgiveren hennes på sine nettsider. Videre har hun jobbet for Bloomberg TV og CNN, og hun er svært anerkjent. Hennes far grunnla i sin tid radiokanalen Antena 3, og moren og bestemoren er også journalister.

Har ikke satt dato
Paret gifter seg i katedralen Nuestra Senora de la Almudena i Madrid. Dato er ikke fastsatt, men det blir til sommeren. Førstkommende torsdag vil arveprinsen formelt be sine foreldre om tillatelse til å gifte seg, heter det i en pressemelding fra det spanske kongehuset.

De to skal ha klart å holde forholdet sitt skjult for hoffjournalister verden over. Det klarte ikke prinsen da han hadde norsk kjæreste.

Den norske modellen Eva Sannum møtte arveprinsen i 1997, og da kronprins Haakon og Mette-Marit giftet seg i 2001 ble de to ansett som et par. Men så kom bruddet. Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med Eva Sannum lørdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag