*Nettavisen* Nyheter.

Prins Harry: - Jeg savner mamma

Prins Harry har skaffet seg et rykte som skandaleprins, playboy og «Dirty Harry», men i en fersk tv-dokumentar får britene se en annen side av 20-åringen.

- Jeg savner mamma. Jeg tenker på henne hele tiden, sier prins Harry i intervjuet, ifølge Aftonbladet. Harry – eller Henry som han er døpt – var bare tolv år gammel da prinsesse Diana døde i bilulykken i Paris.

De to siste månedene har prins Harry tilbrakt som frivillig medarbeider blant aidsrammede i afrikanske Lesotho, og følger med det i sin mors fotspor. Prinsesse Diana arbeidet for Røde Kors, og var også engasjert i kampen mot landminer.

I forbindelse med sin 20-årsdag har Harry gitt sitt første lengre intervju, som sende hos britiske ITV førstkommende søndag. Prinsen forteller at savnet etter moren er sterkt.

- Hun er i tankene mine hele tiden. For mange virker det kanskje som om hun har vært død lenge, men for meg er det bare kort tid siden hun levde, sier han.

Britiske medier har ofte fremstilt prinsen som en ung playboy som utnytter sin stilling, og som er glad i alkohol, narkotika og jenter.

Da han ble fotografert med en åtte måneder gammel voldtatt baby i armene sine i Lesotho – skrev en avis: «Bra forsøk, Harry – men er du forandret?»

Prins Harry forsvarer seg, og sier han bare vil være en normal gutt.

- Jeg vil hjelpe mennesker som har det vanskelig, slik mamma gjorde. Jeg vil gjøre henne stolt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.