RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins Harry må stryke skjorta selv

Sist oppdatert:
Storbritannias prins Harry får ingen kongelige fordeler og kan vente seg en beinhard velkomst når han går inn i den britiske hæren i januar.

Den 20 år gamle prinsen begynner på den presisjefylte krigsskolen Sandhurst i januar. Skolen er kjent for å gi studentene en knallhard timeplan de første ukene.

Soldatene må stå opp i grålysningen, pusse sine egne sko og stryke klærne sine selv - aktiviteter som prins Harry trolig har sluppet unna så langt i livet.

Den kongelige unge mannen må forvente å bli behandlet på lik linje med de andre soldatene, ifølge generalmajor Andrew Ritchie, skolens militære sjef.

- Du vil møte strenge sersjanter som vil håndheve denne filosofien. Her må alle vise hva de gode for, lyder Ritchies beskjed til prinsen.

I hæren vil prins Harry bli kalt herr Wales eller kadettoffiser Wales.

Soverommet hans vil være like enkelt som de andre soldatenes, og han tillates kun å ta med seg ett familiefoto – til tross for at det riktignok henger utallige bilder av bestemor dronning Elisabeth rundt omkring på skolen.

Britiske medier har ofte fremstilt prinsen som en ung playboy som utnytter sin stilling, og som er glad i alkohol, narkotika og jenter. Nylig sloss han med en fotograf utenfor en nattklubb i London.

Nå blir det lite rom for nattlige eskapader for den festglade prinsen. Han skal være i seng til midnatt, og i løpet av skoletidens første fem uker får han verken drikke alkohol eller gå i sivile klær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere