RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins «Sinnsro» er døpt

Sist oppdatert:
Japans nye arveprins har fått navnet prins Hisahito. Hisa betyr klarhet eller sinnsro.

(SIDE2:) Vesle prins Hisahito ble født med keisersnitt for to uker siden. Han er første gutt i den japanske keiserfamilien på 41 år, og dermed nummer tre til tronen etter sin far og onkel.

Privat navneseremoni
Tirsdag ble han gitt navn i en privat seremoni på sykehuset der hans mor, kronprinsesse Kiko, hviler ut etter keisersnittet. Hans far prins Akishino la et skrin med navnet hans skrevet på en papirlapp på barnets hodepute.

Etterpå ble navnet stilt ut i flere butikkvinduer over Japan.

- Av høy moral
Prins Hisahito har fått et navn å leve opp etter. Hisa betyr klarhet eller sinnsro, mens hito er det tradisjonelle tillegget «av høy moral» som de fleste arvinger til tronen får i Japan.

Prins Hisahitos ankomst var en etterlengtet en ettersom keiser Akhito kun har sønnedøtre. Det var snakk om å endre arvefølgeloven for å tillate kvinner på tronen, men ifølge Reuters er denne bestemmelsen nå utsatt.

Det hadde ikke vært noen krise i det japanske samfunnet etter som spørreundersøkelser viser at 56 prosent er positive til en kvinnelig tronarving.

Prins Hisahito har to eldre søstre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere