RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins William går i krigen

Sist oppdatert:
Storebror vil ikke være dårligere enn Harry. Nå skal William i marinen.

Tidligere i uken avslørte nettstedet The Drudge Report at prins Harry har kjempet med de britiske styrkene i Afghanistan.

Lørdag melder den britiske tabloidavisen The Sun at storebror William vil følge etter i krigen.

William skal selv ha bedt om å slåss for landet sitt, og det blir nå utarbeidet planer for at prinsen skal kunne tjenestegjøre på en av marinens krigsskip.

Hemmelig oppdrag
Prinsen, som nå har fylt 25 år, vil tjenestegjøre i minst 30 dager i et av verdens konfliktsoner. The Sun hevder de kjenner til alle detaljene rundt Williams militærtjeneste, men av hensyn til prinsen og hans medsjømenns sikkerhet, vil de ikke publisere disse detaljene.

- Det er vår hensikt å gi prins William en så full smak av livet i marinen som mulig, og det kan inkludere tid om bord på et krigsskip, sier en talsmann for den britiske marinen til The Sun, som ikke vil utdype noe mer rundt prinsens oppdrag.

I fare
Lillebror Harry måtte fredag evakueres fra Afghanistan etter det ble kjent at han kjempet aktivt i krigssonen i Afghanistan. Den britiske hæren fryktet for hans sikkerhet og besluttet å kalle ham hjem umiddelbart.

Flere eksperter har uttalt at Harrys engasjement i Afghanistan vil gjøre ham til et yndet terrormål for al-Qaida og Taliban. Ifølge The Daily Mail har politiet nå begynt å gjennomgå sikkerhetsrutinene for å sikre at den unge prinsen ikke blir utsatt for et attentat i hjemlandet.

Avslørt av Drudge
Harry har tilbrakt de siste ti ukene i kamper i landet. Flere av de store nyhetsorganisasjonene visste om dette, men lovte det britiske kongehuset å holde kjeft inntil Harry kom hjem igjen.

Slik gikk det som kjent ikke. Tidligere i uken fikk den beryktede journalisten Matt Drudge nyss om saken og publiserte noen få linjer på sin nettside drudgereport.com. Deretter gikk det kun få timer før det britiske kongehuset løftet presseembargoen og alle de store avisene og nyhetskanalene publiserte sine egne bilder og reportasjer med Harry i Afghanistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere