RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prins William startet mandag som pilot for East Anglian Air Ambulance (EAAA). Her er han avbildet på Cambridge lufthavn.
Prins William startet mandag som pilot for East Anglian Air Ambulance (EAAA). Her er han avbildet på Cambridge lufthavn. Foto: Stefan Rousseau/Reuters

Prins William i ny jobb som luftambulansepilot

Storbritannias prins William startet mandag i sin nye jobb som luftambulansepilot, og var raskt i luften på et nødhjelpsoppdrag.

Hertugen av Cambridge sier han håper han klarer å sjonglere farsrollen, sine kongelige plikter og sin nye rolle i skyene.

– Det er min første dag, og jeg kjenner nervene. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang, sa prinsen før avgang ved Cambridge lufthavn.

Prins William har fra tidligere tre års erfaring som pilot i militære søk- og redningshelikopter. De siste månedene har han gjennomgått eksamener og opplæring.

To timer etter at skiftet hos East Anglian Air Ambulance (EAAA) startet ble prinsen og det øvrige mannskapet sendt ut på sitt første oppdrag.

Prinsen sier jobben hjelper ham å holde beina på bakken.

– Jeg prøver å være en god mann, å gjøre det jeg kan, sier 33-åringen. (©NTB)

Prins William startet mandag som pilot for East Anglian Air Ambulance (EAAA).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere