William kom med uttalelsen under et besøk på en skole øst i London torsdag, i et område der det bor mange med minoritetsbakgrunn. En videosnutt med uttalelsen er også lagt ut på Twitter.

Til journalister som fulgte ham og kona Kate på skolebesøket, sa han at han ikke har snakket med broren sin, prins Harry, siden han og kona Meghan kom med beskyldningene i et lengre TV-sendt intervju med Oprah Winfrey.

– Vi er i aller høyeste grad ikke en rasistisk familie, sa William, og føyet til at han planlegger å prate med broren sin.

William er nummer to i arvefølgen til den britiske tronen, etter sin far Charles.

Bekymret for hudfarge

Det er første gang at den britiske kongefamilien avviser anklagene som ble framsatt av prins Harry og hertuginne Meghan, som har svart mor og hvit far. I Oprah-intervjuet sa paret at enkelte medlemmer av kongefamilien hadde uttrykt bekymring for hvor mørk hud parets sønn Archie kom til å få.

Så langt er det ikke kjent hvem i kongefamilien som angivelig var redd for at Archie skulle bli for mørk i huden. Prins Harry har bare villet si at det ikke var dronning Elizabeth eller prins Philip, ifølge Oprah Winfrey.

Kongefamilien forholdt seg taus fram til tirsdag. Da kom dronning Elizabeth med en uttalelse i en forsonende tone. Kongehuset skrev at det var trist å høre om parets utfordringer.

– Harry, Meghan og Archie vil alltid være høyt verdsatte familiemedlemmer, sto det til slutt i uttalelsen.

I uttalelsen fra Buckingham Palace heter det likevel at minnene om tidligere samtaler kan variere. Samtidig understrekes det at uttalelsene om rase i intervjuet vil bli tatt på alvor. De vil bli håndtert av familien på privaten, ifølge hoffet.

Medie-konflikt

Det var i fjor at Harry og Meghan kunngjorde at de trakk seg fra alle sine kongelige plikter og flyttet til California. Meghan fortalte i Oprah-intervjuet at forholdet til kongefamilien og tiden i Storbritannia hadde vært så vanskelig at hun hadde hatt selvmordstanker. Hun sa hun ikke hadde opplevd å få noen støtte fra kongehuset i denne situasjonen.

Harry og Meghan har også lenge følt seg dårlig behandlet av britiske medier. Meghan vant nylig fram i en sak mot Associated Newspapers for å ha publisert et personlig brev hun sendte faren.

Onsdag ble det også klart at hertuginnen har sendt inn en klage til TV-kanalen ITV etter at programleder Piers Morgan, som ved en rekke anledninger har uttalt seg kritisk mot Meghan, angrepet henne for kritikken mot kongefamilien og for å ha «sagt opp jobben».

Morgan selv har nå sagt opp jobben som programleder.