*Nettavisen* Nyheter.

Prinsens foreldre er lei seg

Foto: Keld Navntoft (SCANPIX)

- Det er alltid trist som foreldre, når slike ting skjer, sa en fåmalt prins Henrik, da han kommenterte sønnens skilsmisse fredag.

17.09.04 20:36

Både dronning Margrethe og ektemannen prins Henrik hadde offisielle plikter fredag, men var fåmælte da de ble bedt om å kommentere sønnens separasjon. Men det er liten tvil om prins Joachims brudd med Alexandra tynget prinsens foreldre.

- Det er alltid trist å være forelder, når slike ting skjer, svarte prins Henrik ifølge nyhetsbyrået Ritzau da han i forbindelse med åpningen av en grønlandsk utstilling på Amalienborgmuseet kort kommenterte at yngstesønnen og svigerdatteren har tatt ut separasjon.

Dronningen deltok sammen med 300 andre gjester i åpningen av Royal Copenhagens nye fabrikk i Glostrup, like vest for København sentrum.

Det store presseoppbudet kom neppe som en overraskelse, men dronningen lot seg ikke merke av de mange fotografene og journalistene. Hun plantet senere et tre i forbindelse med åpningen, men kommenterte ikke den forestående skilsmissen mellom sin sønn og svigerdatter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.