Prinsessegudfar skaper bekymring

Kong Albert IIs yngste sønn

Kong Albert IIs yngste sønn Foto: (Scanpix)

Ryktene om at prins Laurent vil be sjahen av Irans sønn om å være gudfar for sin nyfødte datter, har skapt bekymring i Belgia. Utenriksministeren advarer nå prinsen mot å gjøre noe som kan ødelegge forholdet til Iran.

Prins Laurent (kong Alberts yngste sønn) og prinsesse Claire fikk fredag sitt første barn, datteren Louise. Allerede kort tid etter fødselen, skapte den nybakte far aviseoverskrifter, da han uttalte at han vurderte å be en muslim være gudfar for datteren.

To aviser tolket det som om prins Laurent ville spørre iranskfødte kronprins Reza, sønn av den avdøde sjahen av Iran, som har vært en venn av Laurent i en årrekke. En kilde ved hoffet skal overfor AFP ha innrømmet at spekulasjonene ikke er hentet ut av luften, og Reza (bildet nede til venstre) skal selv ha bekreftet muligheten.

Spekulasjonene har allerede skapt bekymringer i regjeringen. Utenriksminister Louis Michel uttalte tirsdag at hvis dette er riktig, kan et slikt valg skape problemer for Belgias forhold til det nåværende iranske regimet.

- Et slikt valg vil åpenbart skape diplomatiske problemer. Det kan oppfattes som en offentlig godkjenning av et tidligere regime, og det blir vanskelig, sa Michel, som la til at prins Laurent selv er klar over hvordan dette kan bli tolket.

Ifølge belgisk tv skal prins Laurent selv ha avvist spekulasjonene som rykter.

Fire dager gamle prinsesse Louise er for øvrig nummer elleve i den belgiske arverekkefølgen, bak sin far.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.