RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsessen stoppet kidnapper

Sist oppdatert:
«Bloody likely» erklærte prinsesse Anne ironisk da den bevæpnede kidnapperen ba henne bli med ham.

Dokumentene som beskriver prinsessens handlekraft under et kidnappingsdrama i 1974 ble frigitt fra nasjonalarkivene lørdag, da den 30 år lange hemmeligstemplingen gikk ut, melder BBC.

Ian Ball, en 26 år gammel innbruddstyv med psykiske problemer, overfalt prinsesse Annes bil i 1974. Han ville kidnappe henne for å få to millioner britiske pund i løsepenger.

- Bli med meg i en dag eller to, ba han.

Ifølge dokumentene så prinsessen ham rett inn i ansiktet og svarte: «Bloody likely, and I haven’t got £2 m». En slags oversettelse kan være «Jævla sannsynlig. Dessuten har jeg ikke to millioner pund.»

I dokumentet, som ble skrevet til daværende statsminister Harold Wilson, sa prinsessen at hun holdt på å slå til den bevæpnede angriperen.

- Jeg ble så rasende. Jeg gjentok og gjentok at jeg ikke ville gå ut av bilen, og at jeg ikke kom til å gå ut av bilen, sa hun.

- Jeg mistet nesten besinnelsen, men jeg visste at gjorde jeg det, ville jeg slå ham, og da ville han skyte meg, fortalte prinsessen.

Ball skjøt og skadet fire menn før han ble pågrepet: To politimenn, prinsesse Annes sjåfør og en journalist. Prinsessen, hennes daværende ektemann Mark Phillips og en hoffdame ble kastet på gulvet.

Statsminister Wilson skrev med grønn penn på toppen av arket: ”En pokkers god historie. Synd at Slottet ikke kan la den komme ut. Kanskje vil den det i retten. HW”.

Han roser prinsessens mot, og sier hun hadde vist ”ganske ekstraordinært mot og åndsnærværelse, skriver BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere