RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prinsessens dramatiske liv

Sist oppdatert:
Død, utroskap og skandaler - blått blod ble ingen garanti for lykke for prinsesse Caroline.

(SIDE2): Tirsdag runder den vakre og elegante prinsessen 50 år.

Hun er den eldste av barna til avdøde fyrst Rainier og prinsesse Grace og storesøster til den nåværende regenten, Albert, i lilleputtstaten Monaco.

Vakker som en filmstjerne
Men når hun tirsdag fyller 50, kan hun se tilbake på et alt annet enn udramatisk liv. For blått blod er ingen garanti for lykke.

Hun ble raskt en favoritt i sosietetspressen i Europa for sitt vakre og billedskjønne utseende - som hun arvet etter moren, den berømte skuespillerinnen Grace Kelly.

Død og sorg
Da prinsesse Grace ble drept i en bilykke i 1982, steppet Caroline inn som førstedame i Monaco. Både Caroline og faren, fyrst Rainier, sørget over bortgangen til prinsesse Grace i full offentlighet.

Men dette ville vise seg å ikke være den eneste tragedien som skulle ramme Caroline. Gjennom hele livet er hun forfulgt av tragedier.

Mistet ektemannen
I 1978 giftet hun seg med den franske bankmannen og playboyen Philippe Junot - men ekteskapet havarerte allerede i 1980. Etter skilsmissen innledet hun et forhold - og forlovet seg - med Ingrid Bergmanns sønn Roberto Ingmar Rosselini.

Imidlertid ble det den italienske forretningsmannen Stefano Casiraghi som vant prinsessens hjerte. I 1983 giftet de seg, og fikk tre barn sammen Andrea, Charlotte og Pierre.

Men 3. oktober i 1990 rammet tragedien igjen. Stefano omkom i en ulykke med en formel 1-båt. Nok en gang var fyrstedømmet i sorg, og Caroline var blitt enke.

Ble gravid etter utroskap
Etter dødsulykken trøstet Caroline seg med den franske skuespilleren Vincent Lindon, før hun møtte prins Ernst August av Hanover.

Prinsen var gift med Carolines bestevenninne, Chantal Hochuli, men det hindret ikke Caroline å innlede et forhold som endte i ekteskap i 1999. Bare seks måneder etter giftermålet, fødte Caroline datteren Alexandra.

BILDESPESIAL NEDERST:Prinsessens liv i bilder

Fyll og skandaler
De to er fremdeles gift, men rammes stadig av prinsens mange fylleskandaler og utroskapsrykter.

I 1998 brakk prinsen nesa på en tv-fotograf, og det toppet seg ytterligere med diplomatiske konflikter mellom Tyrkia og Tyskland da prinsen urinerte på den tyrkiske utstillingen under Expo 2000.

Ernst var døden nær
Og i 2005 var Caroline nær ved å bli enke igjen. Da havnet prins Ernst August i koma og var døden nær - dagen før fyrst Rainier døde.

Trolig var det Ernst sitt omfattende alkoholmisbruk som forårsaket den alvorlige helsetilstanden. Prinsen er nå på bedringens vei, og Caroline holder ut ved hans side til tross for de mange prøvelsene i ekteskapet.

Kan overta tronen
Hun er utvilsomt den av fyrstefamilien som har representert Monaco best utad i over to ti-år. Likevel er det hennes bror, Albert, som er arvingen til tronen.

Men siden Albert ikke har giftet seg, og ikke er far til noen arving til tronen, er det mange som spekulerer i om Caroline etter hvert vil overta tronen i fyrstedømmet.

Bror på vift
Albert har innrømmet farskap til to barn utenfor ekteskap - sønnen Eric Alexandre Coste som han fikk med flyvertinnen Nicole og datteren Jazmin Grace Rotolo som han har fått med USA-kvinnen Tamara. Men disse barna er utenfor arverekken.

Dermed regnes Caroline fremdeles som fyrstedømmets førstedame, og er først i arverekken etter Albert. Dersom ikke Albert får en legitim arving, vil tronen tilfalle Caroline eller hennes førstefødte sønn, Andrea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere