*Nettavisen* Nyheter.

Prisbelønt forfatter Yann Moix (50): - Kvinner over 50 er for gamle til å elske

Den prisbelønte franske forfatteren Yann Moix har satt sinnene i kok etter at han uttalte seg om kvinner over 50 år. Foto: Francois Lo Presti (AFP)

Den franske forfatteren har satt sinnene i kok etter at han uttalte at kvinner over 50 er «usynlig» for ham.

08.01.19 15:45

Yann Moix uttalte nylig til et fransk magasin at han ikke er i stand til å elske kvinner over 50 år, og at han foretrekker asiatiske kvinner på 25.

En fransk, kvinnelig journalist på 52 år kontrer med å poste et bilde av sin nakne rumpe på Instagram, for å vise hva forfatteren går glipp av.

- Kom igjen, da. La oss ikke overdrive! Det er ikke mulig, altfor gammel, sier Moix til magasinet om kvinner over 50.

- Jeg foretrekker unge kvinners kropper, rett og slett. Kroppen til en 25 år gammel kvinne er ekstraordinær. Kroppen til en kvinne på 50 er overhode ikke ekstraordinær, sier han i intervjuet med den franske utgaven av magasinet Marie-Claire, ifølge BBC.

Moix har blitt tildelt en rekke prestisjetunge, franske litteraturpriser for sine bøker, i tillegg til at han er programleder for et populært talkshow, skriver The Guardian. Han har også regissert tre filmer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forfatter og journalist Colombe Schnek la ut et rumpe-bilde som motsvar til Yann Moix. Foto: Twitter/Instagram

«Voila, rumpeballene til en kvinne på 52»

Kommentarene hans falt i dårlig smak på sosiale medier, og har skapt mange reaksjoner. Den franske journalisten og skribenten Colombe Schnek (52) tok imidlertid innersvingen på Moix og minnet ham om hva han går glipp av.

Schnek postet nemlig et bilde av sin nakne rumpe på Instagram, ifølge The Guardian, og skrev følgende: «Voila, rumpeballene til en kvinne på 52 … så imbesil du er, du aner ikke hva du går glipp av, du og din lille, tjukke hjerne.»

Instagram-innlegget er senere blitt fjernet.

- Veldig stilfullt, Yann Moix

Moix får også høre det fra talskvinnen til president Emmanuel Macrons regjeringsparti.

«Veldig stilfullt, Yann Moix. Veldig, veldig stilfullt. Men som dumskap og vulgaritet ikke har noen alder, er det betryggende i hans tilfelle ettersom jeg tviler at mange kvinner ønsker seg disse egenskapene,» skriver parlamentsmedlem og talsperson for La République en Marche (LREM), Olivia Gregoire, på Twitter.

Andre brukere på sosiale medier svarer på uttalelsene til Moix ved å poste bilder av flotte, kjente kvinner som er rundt 50 år gamle, deriblant Halle Berry og Jennifer Aniston.

Den franske komikeren Marina Foïs (49) skriver på Twitter at hun kun har ett år og 14 dager på seg til å ha sex med en forfatter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Journalist Colombe Schnek (52) svarer på Yann Moix’ kjønnsdiskriminerende uttalelser. Innlegget er senere blitt slettet. Foto: Twitter

Svarer på kritikken

Moix har i ettertid besvart kritikken på uttalelsene på følgende vis:

- Jeg liker det jeg liker, og jeg trenger ikke å svare for meg i domstolen for smak, sier han til radiokanalen RTL, ifølge BBC.

Deretter spøker Moix med at han uansett ikke er noen stor fangst.

- 50 år gamle kvinner ser ikke meg heller. De har andre ting å gjøre enn å være sammen med en nevrotisk person som skriver og leser hele dagen. Det er ikke lett å være sammen med meg, sier han til sitt forsvar.

Annonsebilag