Östlund fikk blant annet prisen for beste film og beste regi. Den siste prisen tilegnet han den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Charlbi Dean, som uventet gikk bort i oktober etter å ha blitt rammet av blodforgiftning.

– Vi savner deg Charlbi, sa Östlund da han tok imot prisen.

Ekspertene spådde på forhånd at det ville stå mellom «Triangle of Sadness» og Tarik Salehs film «Boy from Heaven» under årets utdeling.

De to var også favoritter i 2018, da Saleh innkasserte fem Guldbagge-priser for «The Nile Hilton Incident». Östlund måtte da nøye seg med to priser for filmen «The Square», og tok seg ikke engang bryet med å møte opp for å hente dem. I år måtte Saleh nøye seg med prisen for beste manus.

Östlunds film er tidligere belønnet med Gullpalme fra Cannes, fire European Film Award-priser og ble også nominert til en Golden Globe i kategorien for beste musikal eller komedie, men uten å nå opp.

«Triangle of Sadness» er også nominert i kategoriene for manus, rollebesetning og beste kvinnelige birolle med Dolly De Leon når britenes Bafta-priser skal deles ut 19. februar.

Prisen for beste kvinnelige hovedrolle i svensk film i året som gikk, var det 15 år gamle Sigrid Johnson i filmen «Comedy Queen» som stakk av med.

– Jeg fikk min første rolle i en TV-serie da jeg var fire år gammel, og siden har det rullet på i snart 13 år, lo hun gjennom tårer i sin takketale.

(©NTB)