RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prodi skaper politisk storm i Italia

EU-kommisjonens president Romano Prodi skaper politisk storm i hjemlandet Italia ved å oppfordre venstresiden og sentrumspartiene til å lage en felles liste når det skal avholdes valg på nytt Europaparlament neste år.

Medlemmer av den konservative regjeringen ba tirsdag Prodi om å gå av som EU-president etter at han mandag utga et politisk manifest som ga signaler om at han vil vende tilbake til den hjemlige politiske arena,melder NTB-Reuters.

Venstresiden ønsker manifestet velkomment og håper at Prodi kan få den politiske vinden til å snu, mens høyresiden mener at Prodi som representant for EU burde holde seg for god til den slags utspill.

Prodis periode som EU-president utløper i annen halvdel av 2004, og det er en kjent sak at han muligens vil forlate kommisjonen og i stedet ta opp kampen mot statsminister Silvio Berlusconi.

Italias neste valg på ny nasjonalforsamling skal etter planen avholdes i 2006, men i italiensk politikk kan det lett oppstå en krise som gjør at valget må fremskyndes.

Prodi er den eneste som har slått Berlusconi under et valg. I 1996 ledet han en sentrum-venstrekoalisjon, men regjeringen hans ble etter hvert sterkt svekket på grunn av indre strid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere