Gå til sidens hovedinnhold

Professor spionerte for Cuba

En universitetsprofessor i USA og hans kone er dømt til fengsel for å ha spionert for Cuba.

Ekteparet Carlos (61) og Elsa Alvarez (56) er født på Cuba, men har bodd i USA store deler av livet. Tirsdag ble ekteparet dømt til fem og tre års fengselstraff i en domstol i Miami for å ha sendt kodede beskjeder til den cubanske etterretningstjenesten, melder BBC.

Ekteparet erkjente straffskyld, men hevdet at de gjorde det i god tro med hensikt om å skape en bedre dialog mellom Cuba og USA.

- Som vi vet, så er ikke et godt motiv en unnskyldning for en kriminell handling, sa dommer Michael Moore under domsopplesningen.

Ekteparet skal ha gitt Cuba informasjon om eksilcubanere som oppholder seg i Florida.

Advokaten til Carlos Alvarez sa at universitetsprofessoren kun hadde gitt intetsigende informasjon til cubanske myndigheter som i realiteten kunne betegnes som sladder. Men dommeren slo fast at ekteparet hadde bidratt med å undergrave den amerikanske utenrikspolitikken rettet mot Cuba.

Carlos Alvarez er anklaget for å ha vært i kontakt med cubanske etterretningsmyndigheter siden 1977, mens kona Elsa skal ha spilt en mye mindre rolle i spionasjen. Ekteparet gikk under kodenavnene «David» og «Deborah».

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre