RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Protester mot fengsling av sersjant

En gruppe israelere arrangerte onsdag en demonstrasjon mot at en sersjant ble fengslet for å ha nektet å tjenestegjøre ved en veisperring på Vestbredden.

Den 27 år gamle filmstudenten og reservesoldaten Tom Mehager fikk en dom på 28 dager for å ha nektet å være med på det han kaller trakasseringen av palestinske sivile i de omkringliggende landsbyene, skriver NTB-AFP.

Trakassering
Mehager sa til militærradioen fra cella si at han nektet å tjenestegjøre ved veisperringen, som ligger i nærheten av bosettingen Ofra, fordi den eneste grunnen til å ha en veisperring i området, var å trakassere lokalbefolkningen.

Han understreket at han ikke lenger er villig til å adlyde ordrer som fører til at landsbyboere må legge ut på 40 minutter lange omveier gjennom terrenget, i stedet for turer som bare burde ta et par minutter.

- Veisperringen er bare en form for kollektiv avstraffelse. Straffen jeg har fått, er ingenting mot det vi tvinger på palestinerne, sa Mehager.

Støtte
Hundrevis av israelske soldater og offiserer har undertegnet på at de ikke vil tjenestegjøre i de okkuperte områdene, men mange av dem er siden fengslet for ordrenekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere