Gå til sidens hovedinnhold

- Prøver å lure FN

Falske demonstrasjoner skal narre FNs spesialutsending. I dag møtte han opposisjonsleder Aung San Suu Kyi.

Burmesiske myndigheter arrangerer denne helgen en rekke mot-demonstrasjoner for å vise et glansbilde når FNs spesialutsending Ibrahim Gambari ankommer landet.

Ifølge redaktør Aye Chang Naing i Democratic Voice of Burma arrangerer myndighetene en narredemonstrasjon i Yangon i ettermiddag. I går ble liknende demonstrasjoner arrangert i to mindre byer i går.

Politiet skal ha gått fra til hus og hentet folk til demonstrasjonene. Ifølge Aye Chang har myndighetene både truet og betalt folk for å demonstrere.

- Det er ikke første gangen myndighetene arrangerer falske demonstrasjoner, men på dette tidspunktet er det langt mer kritisk enn tidligere, sier han.

FN i viktige møter
FNs spesialutsending Ibrahim Gambari har i løpet av sitt besøk i Burma hatt samtaler både med militærjuntaen og opposisjonsleder Aung San Suu Kyi.

Søndag ved 13.30-tiden melder FN at Gambari ennå ikke har møtt juntalederen Than Shwe. I stedet har Gambari møtt den fungerende statsministeren, fungerende utenriksminister og informasjons- og kulturministeren i landet. Ifølge meldingen har Gambari heller ikke møtt Shwes nestkommanderende Maung Aye.

Målet med samtalene var å få militærjuntaens generaler til forhandlingsbordet med opposisjonen. Det har ikke kommet noen konkrete opplysninger om hva samtalene har resultert i.

Søndag ettermiddag skal Gambari ifølge en asiatisk diplomat igjen være på vei til juntaens hovedkvarter i Naypyitaw i håp om å møte juntalederen, melder AP.

Tviler på endringer
Aye Chang Naing er ikke spesielt optimistisk til utfallet av helgens møter. Han tror ikke FNs utsending har noen reell innflytelse på situasjonen i landet og tviler på at møtene vil få noen umiddlebar virkning.

- Jeg tror ikke dette vil bety at soldatene vil legge ned våpnene eller at kampene vil opphøre, sier han.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot