Gå til sidens hovedinnhold

Prøvesprengningsfare i Nord-Korea

Japanske myndigheter varsler om at det er en del aktivitet rundt et prøvesprengningsområde i Nord-Korea.

Det er foreløpig uklart om Nord-Korea ønsker å foreta prøvesprengninger. Japanske myndigheter har forsterket overvåkningen av situasjonen.

Japanske myndigheter bekreftet torsdag ettermiddag at det er observert en rekke kjøretøy på atomtestområdet i Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AP..

Seouls sjefsforhandler, Chun Yung-woo, sier tiden renner ut for land som vil overtale Nord-Korea til nedrustning. Han tror også at sannsynligheten er minimal for at Nord-Korea vil returnere til forhandlingsbordet.

- For øyeblikket er utsiktene for gjenopptakelse av atomforhandlingene svært dystre ettersom Nord-Korea ikke viser noe tegn til å ville returnere, sier Yung-woo til AP.

Man har lenge fryktet muligheten for at Nord-Korea skal begynne med prøvesprengninger, selv om rapporter om frykt for slike aktiviteter har vist seg å være ubegrunnede.

En eventuell prøvesprengning vil være en kraftig eskalering av den lange krisen som begynte i slutten av 2002, da amerikanske myndigheter beskyldte Nord-Korea for å ha et hemmelig atomvåpenprogram.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto