RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PST: – Flere nordmenn drept i Syria

Foto: Varfjell, Fredrik (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere personer som har reist fra Norge for å delta i kamphandlingene i Syria skal ha blitt drept, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste.

Det sier PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland til NRK. PST vil overfor kanalen ikke bekrefte antall personer som skal være drept eller hvor de har fått opplysningene fra.

- Blant annet er det informasjon fra mediene selv, sier Siv Alsén, informasjonsrådgiver i PST, til Nettavisen onsdag kveld.

Økende bekymring

Det skal være enkeltpersoner som tilrettelegger for at andre skal dra, fortsetter PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland.

- Det er en økende bekymring for oss at flere reiser til Syria for å delta i kamphandlinger. Vi vet at flere personer med norsk tilknytning som har reist til Syria skal ha blitt drept, sier hun til NRK.

- Vi vet at det er flere som har reist, vi vet også at det er personer som har norsk tilknytning som befinner seg der, og enkelte har også returnert og noen skal bli drept, forsetter hun.

Lærer våpenbruk

Norske myndigheter regner med at det er titalls nordmenn som har reist ned til Syria.

- Vår bekymring er knyttet til personer som er ekstreme islamister og som i utgangspunktet ønsker å bruke vold for å fremme sine synspunkter. Islamister som reiser ut for å delta i kamphandlinger og som derigjennom lærer seg å håndtere våpen og returnerer igjen til Norge, sier PST-sjefen.

Har du informasjon om denne saken? Tips Nettavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere