PST gransker ambassade-trussel

Politiets sikkerhetstjeneste og Forsvarets e-tjeneste undersøker terrortrussel mot ambassaden i Kabul.

22.01.08 17:19

Den norske ambassaden i Kabul mottok tirsdag en direkte trussel om terrorangrep. Ambassaden fikk meldingen i formiddag afghansk tid fra lokale myndigheter, bekrefter utenriksdepartementet.

- Vi ble i dag orientert om trusselen av myndighetene i Afghanistan, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i UD til Nettavisen.

Trusselen skal ifølge dagbladet.no være utformet før terrorangrepet mot Hotell Serena mandag sist uke, der den norske journalisten Carsten Thomassen ble drept og en UD-ansatt alvorlig såret.

- Den norske ambassaden er nevnt sammen med flere mål, sier Rikter.

Terrortrusselen skal være rettet mot tre-fire andre ambassader, tre hoteller og et par afghanske institusjoner i Kabul.

- Det viktige for oss er å ivareta sikkerheten til våre ansatte, noe vi vurderer fortløpende i samråd med ambassaden. Videre vurderes trusselen av Politiets sikkherhetstjeneste (PST) og Forsvarets etteretningstjeneste, opplyser Rikter til Nettavisen.

Militærrådgiver Terje Skjølsvik ved den norske ambassaden i Kabul sier til dagbladet.no at de også tidligere har mottatt en rekke trusler, men at denne trusselen virker noe mer konkret enn de tidligere. Han har ingen formening hvorfor Norges ambassade nevnes spesielt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.