RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pubeier fikk 108.000 i røykebot

Den britiske pubeieren Nick Hogan er dømt til å betale 10.000 pund for brudd på røykeloven.

Nick Hogan (40) driver pubene Swan Hotel og Barristers i Bolton i Storbritannia. Da røykeloven ble innført, bestemte hans seg for å la gjestene fortsette med å røyke innendørs.

Men mandag måtte han møte opp i retten fordi han hadde mislyktes i å overholde røykeloven. Hogan ble dømt på fire punkter i Bolton Magistrates Court. Et av punktene er at han lot gjestene tenne opp sigaretten inne på puben.

Hogan hevder han er uskyldig fordi han hadde gjort stamkundene sine oppmerksomme på røykeloven, men lot det være opp til dem om de ville bryte loven, skriver Daily Mail.

Hogan ble dømt til å betale 3000 britiske pund i bot og 7236 pund i omkostninger. Dette utgjør rundt 108.000 norske kroner.

- Jeg mener at den økonomiske straffen overgår forbrytelsen. Hvis jeg hadde vært en doplanger som solgte små mengder med kokain, så ville jeg sannsynligvis sluppet unna med et klaps på hånden, sier han til The Publican.

Hogan har ennå ikke bestemt seg for om han vil anke saken. Den britiske røykeloven er tilsvarende den norske og ble innført 1. juli i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere