RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Puerto Rico oppjusterer dødstallet etter orkanen Maria fra 64 til 1.400


Store deler av strømforsyningen på Puerto Ricoble ble slått ut av orkanen Maria. Gjenoppbyggingskostnadene er store, og i den forbindelse har øyas myndigheter nå oppjustert antall liv som gikk tapt. Foto: AP / NTB scanpix
Store deler av strømforsyningen på Puerto Ricoble ble slått ut av orkanen Maria. Gjenoppbyggingskostnadene er store, og i den forbindelse har øyas myndigheter nå oppjustert antall liv som gikk tapt. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Myndighetene på Puerto Rico innrømmer nå at over 1.400 mennesker mistet livet som følge av orkanen Maria, og ikke 64 som har vært det offisielle tallet til nå.

I en rapport sendt inn til Kongressen i Washington tidligere denne uken innrømmet myndighetene på øya det oppjusterte tallet, i forbindelse med en oversikt over gjenoppbyggingskostnader – en plan som er tallfestet til 139 milliarder dollar.

Dødstallet ble først kjent for allmennheten via The New York Times torsdag.

Myndighetene på det amerikanske territoriet sluttet å offentliggjøre sine data om dødstallene i desember 2017, to måneder etter orkanens herjinger. Fram til torsdag hadde øyas myndigheter holdt fast på at 64 mennesker mistet livet – et tall som er langt under konklusjonen i en rapport fra Harvard-forskere tidligere i år. De slo fast at 4.600 liv gikk tapt.

En nyere studie, beordret av Puerto Ricos myndigheter, er ventet å foreligge innen noen uker, og først da venter øyas administrasjon å kunne legge fram et mer nøyaktig tall enn de over 1.400 som nå er blitt bekreftet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere