Punger ut for å velte Obama

Foto: (Youtube)

Milliardær åpner lommeboken.

23.03.12 20:55

Det er få som ønsker å kvitte seg med sittende president Obama like sterkt som Texas-milliardæren Harold Clark Simmons.

Han har donert mer enn 18 millioner dollar, over 100 millioner kroner, til de såkalte Super PAC-ene på høyresiden.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Dermed er 80-åringen den viktigste økonomiske støttespilleren på høyresiden, og har donert mer penger til republikanernes valgkampmaskineri enn både Sheldon Adelson og Rick Santorums viktigste partner, Foster Friess.

God for 50 milliarder
- Jeg har pengene, og jeg bruker dem til landets beste, sier han i et to dager langt intervju med Wall Street Journal.

Siden det ikke er lov å overføre penger direkte til de politiske partiene, filtreres den politiske pengestøtten gjennom «uavhengige» organisasjoner som arbeider for å få sin kandidat valgt. Disse kalles «super PACs». Mange mener at det er disse som kommer til å avgjøre valgkampen til høsten. Foreløpig har Obamas støttespillere bidratt med vesentlig høyere beløp enn de republikanske.

For Simmons, som ifølge Forbes er god for rundt 50 milliarder kroner, spiller det liten rolle hvem som vinner, så lenge det ikke er Obama.

Tungt eksponert for reguleringer
- Hvem som helst av disse republikanerne hadde blitt en bedre president enn den sosialisten Obama. Obama er den farligste amerikaneren som finnes(..) fordi han vil eliminere frihandel i dette landet, sier han.

Simmons eier en rekke selskaper som er tungt regulert av myndighetene.

Sannsynligvis er nettopp det faktum en god forklaring på hvorfor han er så opptatt av å kvitte seg med Obama, som har innført et mer statlig regulert næringsliv etter valgseieren i 2008.

Foto: Scott Audette

Texas-milliardæren har en en årrekke donert store pengebeløp til politikere og organisasjoner som han er enig med, eller som tjener hans interesser.

Når politikere ringer kontoret hans, gjør sekretæren en bakgrunnssjekk, bare for å være sikker på at de er ”pro-business.”

For abort
Han er ikke særlig opptatt av de klassiske konservative sakene som abort, men innrømmer at han nok er for kvinnens rett til å velge.

Dette standpunktet kolliderer med høyresidens agenda, men det er fullt ut i tråd med Simmons´ erkeamerikanske forakt for myndigheters inngripen i folks liv.

- La folk bestemme over sin egen kropp.

På tradingnettsiden Intrade kan man satse penger på hvem som kommer til å vinne presidentvalget.

Ifølge denne siden er det 60 prosent sjanse for at Obama får fire nye år i Det Hvite Hus.

De mener også at det er over 92 prosent sjanse for at det blir Mitt Romney som går seirende ut av nominasjonskampen.

På Unibet får du 1,45 i odds på at Obama vinner valget, og du får 2,50 ganger igjen for pengene dine dersom du våger å satse på at en republikaner vinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.