RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CHRISTIE'S IMAGES LTD.2008

Pupper overskygger toppmøte

Besøket i Storbritannia skulle handle om atomkraft og immigrasjon. Så dukket dette bildet opp av presidentfruen Carla Bruni.

Auksjonshuset Christie’s hevder dette nakenbildet av den franske presidentfruen blir lagt for salg utelukkende på grunn av bildets kunstneriske verdi.

Bildet av en naken Carla Bruni blir lagt ut for salg i det tradisjonelle britiske ausjonshusets lokaler i New York om et par uker, men ble forhåndsomtalt i britiske medier onsdag.

Nå er bildene spredt på internett og ifølge Daily Mail er Carla Bruni rasende. For den tidligere toppmodellen passet det nemlig svært dårlig at bildene blir publisert akkurat nå. I dag innleder presidentparet et viktig statsbesøk i Storbritannia.

Bruni giftet seg med Frankrikes president Nicholas Sarkozy sist måned, etter flere måneder med spekulasjoner om forholdet mellom de to. Bruni er en arving til en styrtrik italienske industriherre, og avsluttet studiene som 19-åring for å begynne en karriere som toppmodell.

Viktig besøk
Lenge var hun én av verdens best betalte modeller, men også en profilert artist.

Sarkozy har satt mye inn på å forbedre forholdet til USA og Storbritannia, etter den opprivende striden om Irak-krigen i 2003. Fra før har Sarkozy besøkt USAs president George W. Bush.

Statsbesøket i Storbritannia er ment til å innlede en ny æra med samarbeid mellom Sarkozy og statsminister Gordon Brown. Sarkozy skal møte dronning Elizabeth II på en storslått bankett, og førstedamen Bruni skal ha egen møter med Browns kone Sarah.

- Dette er et kunstverk
Franske medier har de siste dagene vært fulle av spekulasjoner for hvordan Bruni ville klare seg i det kongelige britiske selskapet. Sarkozy sliter kraftig på meningsmålingene i Frankrike, og blir anklaget for å være en playboy-lignende president.

Og det var før bildene dukket opp.

Straks etter at britiske tabloidaviser plukket opp den nye kolleksjonene til Christie’s i New York, begynte spekulasjonene om auksjonshuset hadde timet salget til presidentparets London-besøk.

Christie’s hevder imidlertid at det kun var utelukkende kunstneriske årsaker til at bildet ble lagt ut for salg nå, og beskriver Bruni som «en av verdens vakreste kvinner».

- Dette er et kunstverk. Bildet ble tatt i 1993 var fru Bruni var en modell og det er et smakfullt nakenportrett tatt av en kjent, høyt ansett kunstner, sier Milena Sales, talskvinne i Christie’s til Daily Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere