RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin: - Ligner Cuba-krisen

Vladimir Putin mener USAs planlagte rakettskjold ligner på Cuba-krisen.

Russlands president er denne uken i Portugal for å møte delegater fra EU. På en pressekonferanse etter toppmøtet kom Putin nok en gang med en skarp advarsel mot USAs planlagte rakettskjold i Øst-Europa.

Den russiske presidenten sammenlignet utplasseringen av skjoldet med den berømte Cuba-krisen i 1962.

- Lignende handlinger av Sovjetunionen da den plasserte ut raketter på Cuba, utløste Cuba-krisen. En slik trussel blir nå utplassert langs våre grenser, sa Putin til pressen, ifølge AP.

- Bush er min venn
Putin modererte seg selv ved å understreke at spenningen mellom USA og Russland er mye lavere nå enn under krisen i 1962, da de to stormaktene var på randen av atomkrig.

Presidenten mener forholdet mellom de to landene har utviklet seg siden den tid, og han føler USA lytter til russernes bekymringer for rakettskjoldplanene. Som om ikke det var nok, omtalte han også USAs president George W. Bush som en venn, og at deres forhold glattet ut de politiske uoverensstemmelsene.

Statsministerplaner
Under pressekonferansen pratet Putin også om hans fremtidige politiske karriere i Russland. Putin har annonsert at han stiller som statsministerkandidat i det kommende valget, men understreket fredag at han ikke vil prøve å overta den valgte presidentens fullmakter.

- Det vil ikke skje overtredelser av presidentens makt, i hvert fall ikke fra min side, sa Putin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere