RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin hersker over radiobølgene

Forent Russland har fått 60 prosent av mediedekningen i forkant av søndagens valg.

Det er til sammen elleve politiske partier som stiller til valget i det russiske Underhuset Duma søndag.

Ifølge tenketanken Medialogia har Forent Russland fått rundt 60 prosent av mediedekningen i de statskontrollerte TV- og radiokanalene under valgkampen, skriver Moscow Times.

Viktig rolle
President Vladimir Putin stiller øverst på partilisten til Forent Russland, og sier selv at han fortsatt vil spille en viktig rolle i politikken når han går av som president neste år.

- Resultatene av parlamentsvalget vil uten tvil være toneanliggende for presidentvalget, sa han under en TV-tale torsdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Mye tyder på at sperregrensen på syv prosent, noe som ble innført ved årets valg, vil ende med at majoriteten av partiene er sjanseløse til å få noen av de 450 setene i Duma. I realiteten er det bare det kommunistiske partiet som har muligheten til å komme over denne grensen.

Stillhetens dag
Lørdagen har i Russland blitt omtalt som «Stillhetens dag» grunnet forbud mot å rapportere noe politikk i mediene, og det er knyttet stor spenning til hvor mange av de 109 millioner stemmeberettigede russerne som vil møte opp i valglokalene søndag.

På grunn av en lovendring vil valget bli godkjent uansett hvor lav oppslutningen blir, men en høy oppslutning vil likevel være viktig for legitimiteten til partiet som vinner.

Flere og flere folk har i forkant av valget uttalt at de er blitt truet til å stemme på konkrete partier, og mange er nå spente på om valget blir fritt og rettferdig. Det er bare 400 internasjonale valgobservatører som skal overvåke 100.000 valglokaler, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere