RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/EPA

Putin kåret til årets navn

Sist oppdatert:
President Vladimir Putin ble onsdag kåret til årets navn av Time magazine.

Time magazine legger til grunn at Putin har brakt stabilitet til Russland samt fornyet statusen til landet, melder Reuters.

- Dette er for en utrolig prestasjon innen lederskapet det krever med å bringe et land i kaos til stabilitet, sier redaktør for Time magazine Richard Stengel til NBC.

Vant over Gore
Fredsprisvinner og tidligere visepresident Al Gore og Harry Potter-forfatter J.K Rowling var også nominert som årets person for 2007, men måtte se seg slått av den russiske presidenten.

Tidligere år har personligheter som Bill Clinton, George W. Bush og Microsoft-grunnlegger Bill Gates blitt kåret til årets person. Magasinet startet med den gjeve kåringen i 1927.

Ny statsminister
Putin går av som Russlands president etter valget 2. mars neste år. Men alt tyder på at den tidligere KGB-mannen forblir ved makten i Russland. Mandag kunngjorde Putin at han stiller som statsminister dersom presidentkandidat Dmitry Medvedev vinner valget.

- Hvis det russiske folket viser tillit til Dmitry Medvedev og velger ham som landets president, er jeg rede til å lede regjeringen, sa Putin under et partimøte for Forent Russland mandag.

LES OGSÅ: Putin takker ja til å bli statsminister

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere