RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin krever gruvegransking

Foto: APF Photo/ITAR-TASS (Scanpix)
Sist oppdatert:
Russlands president Vladimir Putin krever øyeblikkelig gransking av forholdene ved landets kullgruver. Russerne kan ikke leve med at ulykker i gruvene nærmest blir ren rutine, sa Putin torsdag.

Han ba ifølge BBC om et krisemøte med statsminister Mikhail Kasianov for å drøfte forholdene etter at gruveindustrien ble rystet av to større ulykker på mindre om en uke. Til sammen mistet seks mennesker livet i disse ulykkene.

Russere flest kunne følge med i direkte fjernsynssendinger fra redningsarbeidet for de innesperrede i en av gruvene, i Novosjaktinsk nær Rostov ved elva Don.

- Dessverre ser det ut til at det begynner å gå rutine i slike saker, derfor må vi granske dem nøye, sa Putin torsdag, ifølge NTB.

I Partizansk ikke langt fra Vladivostok lengst øst i Russland har påtalemyndigheten satt i gang etterforskning av eksplosjonen i Tsentralnaja-gruven der. Fem arbeidere omkom i denne eksplosjonen, mens dramaet i Novosjaktinsk krevde ett menneskeliv.

Mange av Russlands kullgruver stammer fra Sovjetunionens første år, og er dårlig sikret og vedlikeholdt. Dødsulykker har dermed nær sagt til dagens orden, noe president Vladimir Putin nå vil ha slutt på en gang for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere