*Nettavisen* Nyheter.

Putin kritiserer plan om nyvalg

Foto: APF Photo/ITAR-TASS (Scanpix)

Russlands president Vladimir Putin kritiserer den ukrainske opposisjonens forslag om å gjennomføre andre valgomgang på ny.

02.12.04 15:39

Putin sa dette da han torsdag møtte Ukrainas avtroppende president Leonid Kutsjma, melder nyhetsbyrået AP. Putin roste samtidig Kutsjma for arbeidet han har lagt ned for å hindre at det politisk splittede landet revner.

De to presidentene møttes på en flyplass utenfor Moskva. Vladimir Putin understreket under møtet at Russland er bekymret for tendensene til at Ukraina er i ferd med å splittes, og understreket at russerne støtter Kutsjmas forsøk på å holde nasjonen samlet.

Kutsjma er i Moskva for å få støtte fra sin nære allierte i samband med den spente situasjonen i hjemlandet. Det er fortsatt uklart hva som kommer til å skje videre i Ukraina, men det er ventet at landets høyesterett vil komme med sin dom over presidentvalget 21. november.

Opposisjonen har krevd at valget, hvor statsminister Viktor Janukovitsj ble utropt til vinner, erklæres ugyldig, og at andre valgomgang gjennomføres på ny.

President Vladimir Putin frykter at Russland vil få mindre innflytelse over Ukraina dersom opposisjonskandidaten Viktor Jusjtsjenko blir ny president.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.