*Nettavisen* Nyheter.

Putin med ordre om full kampberedskap i militærøvelse

Russlands president Vladimir Putin ga lørdag ordre om høyeste beredskap til sine soldater sentralt i landet, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Senere ble det klart at det dreide seg om en militærøvelse. Foto: AFP (NTB scanpix)

Russlands president Vladimir Putin ga lørdag landets sentrale militærdistrikt ordre om å være i kampberedskap som del av en større militærøvelse.

21.06.14 13:37

Nyheten om beredskapsordren satte en støkk i mange i Vesten, men det ble etter hvert understreket fra Kreml at det er snakk om en militærøvelse.

Ifølge forsvarsminister Sergej Sjoigu omfatter øvelsen 65.000 soldater i hæren og flyvåpenet i Russlands sentrale militærdistrikt. Dette militærdistriktet grenser ikke til Ukraina, men omfatter derimot blant annet Ural og det vestre Sibir.

– Øvelsen pågår i Volga og Ural fra 21. til 28. juni, sier Sjoigu lørdag.

Militærøvelsen ble innledet dagen etter at russiske myndigheter kunngjorde at de trapper opp det militære nærværet ved grensen mot Ukraina med den hensikt å styrke grenseovervåkingen.

Nye sammenstøt i Ukraina

Samtidig fortsetter prorussiske opprørere i øst-Ukraina angrepene mot ukrainske regjeringsstyrker til tross for at myndighetene i Kiev har innført en ensidig våpenhvile.

Ukrainske grensevakter opplyser lørdag at tre ukrainske soldater ble såret i trefninger med prorussiske separatister i Donetsk-regionen.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko kunngjorde fredag at en ukelang, ensidig våpenhvile for Øst-Ukraina var trådt i kraft.

Våpenhvilen avvises imidlertid av både separatistene og av Russland.

Sanksjoner

Lørdag ble det også kjent at USA har innført sanksjoner mot sju separatistledere i Øst-Ukraina. Sanksjonene innebærer blant annet frysing av økonomiske midler, ifølge BBC.

Samtidig har USA, Frankrike og Tyskland blitt enige om å skjerpe sanksjonene som allerede er innført mot Russland dersom ikke myndighetene i Moskva bidrar til å redusere den spente situasjonen langs grensen mot Ukraina. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag