RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin og Assad møttes i Sotsji


Russlands president Vladimir Putin tok imot Syrias president Bashar Al-assad i Sotsji torsdag. Foto: AP / NTB scanpix.
Russlands president Vladimir Putin tok imot Syrias president Bashar Al-assad i Sotsji torsdag. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Russlands president Vladimir Putin og Syrias Bashar al-Assad møttes torsdag i byen Sotsji sør i Russland, opplyser Kreml.

– Under møtet var det detaljerte diskusjoner mellom de to lederne, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

I et referat fra møtet heter det at de to lederne understreket viktigheten av å skape et rammeverk for en politisk løsning på konflikten i Syria.

– Syria har gjort framskritt i kampen mot terrorisme, noe som åpner døren for å påbegynne en politisk prosess, sier Putin ifølge møtereferatet.

Assad skal på sin side ha informert Putin om at han har besluttet å «sende en delegasjon til FN» for å diskutere mulige reformer i Syrias grunnlov.

Russland har vært en svært viktig alliert for Syria gjennom den sju år lange borgerkrigen i landet. Russland har gitt luftstøtte til Syria siden 2015, noe som har gjort at konflikten har vippet i Assads favør.

De to lederne møttes sist ved en russisk flybase i den sørlige syriske kystprovinsen Latakia, ifølge TASS. De to har møttes i Russland også i november 2017 og oktober 2015.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere