RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin truer Europa med raketter

Vladimir Putin gjentok advarselen mot utplasseringen av et rakettskjold i Europa.

Den russiske presidenten Vladimir Putin holdt sin årlige pressekonferanse i Kreml torsdag, og truet med å rette raketter mot nabolandene dersom de deltar i USAs planer om utvikle et rakettskjold i Europa, melder BBC.

USA har planer om å utplassere et rakettforsvarssystem i Polen og Tsjekkia med hensikt å imøtekomme eventuelle rakettangrep fra Iran eller Nord-Korea. Men Putin hevder dette er brudd på antiopprustningsavtalen, og mener rakettskjoldet utgjør en trussel for Russland.

Truer Ukraina
Putin sa tidligere denne uken at Russland vil rette raketter mot Ukraina dersom landet støtter seg bak rakettskjoldet. Han gjentok denne trusselen under den årlige pressekonferansen.

- Vi ønsker å advare folk i forkant. Hvis dere tar dette steget, så vil vi ta dette steget, sa Putin under pressekonferansen, melder nyhetsbyrået AP.

Den serbiske provinsen Kosovo ønsker å løsrive seg fra Serbia, og det er forventet at Vesten vil anerkjenne Kosovo som selvstendig innen kort tid. Putin sier at Russland har en plan for hva som vil skje hvis eller når dette skjer, melder Reuters.

- Vi kommer ikke til å etterape dem (Vesten). Hvis noen tar en tåpelig og ulovlig beslutning, så betyr ikke det at vi vil gjøre det samme, sa Putin.

Kosovo-plan
- Vi kommer ikke til å etterape, men vi vil selvfølgelig tolke dette som et signal og reagere på denne oppførselen med å sikre vår egen sikkerhet – vi har en ferdigstilt plan og vi vet hva vi vil gjøre, sa han.

Russland avholder presidentvalg 2. mars hvor det er forventet at Putins utvalgte etterfølger Dmitry Medvedev vil gå av med seieren. Putin har også takket ja til statsministerposten dersom Medvedev vinner valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere