Gå til sidens hovedinnhold

- Putin ville drepe meg

Boris Berezovsky skal ha stått på samme «dødsliste» som Alexander Litvinenko. Tirsdag unnslapp han såvidt en leiemorder.

Putin-kritikeren Boris Berezovsky ble ifølge britisk politi reddet i siste liten fra å bli bli drept av en leiemorder i London tirsdag. En bevæpnet mann ble stoppet av britiske agenter inne på Hilton hotell idet han visstnok var på vei til å møte Berezovsky.

Dødsliste
Eksilrusseren selv sier på en pressekonferanse onsdag at han er overbevist om at det er Russlands president Vladimir Putin som vil likvidere ham.

- Russiske myndigheter er ute etter meg, de forsøkte å myrde meg, sier han.

Berezovsky skal ha stått på den samme dødslisten som Alexander Litvinenko. Litvinenko skal kort tid før han ble drept ha fått overlevert en liste over opposisjonelle som regimet i Russland ønsket å få likvidert. To av personene på listen - Litvinenko selv samt journalisten Anna Politkovskaya - er allerede døde.

Opposisjonell
Oligarken Berezovsky har tidligere oppfordret russerne til å kaste president Putin med makt. Han har også gitt penger, husly og støtte til flere russere i eksil i Storbritannia, inkludert Alexander Litvinenko.

Den diplomatiske krangelen mellom Russland og Storbritannia fortsetter i kjølvannet av Litvinenko-saken. Russland nekter å utlevere Andrej Lugovoj, som er den ene mistenkte for drapet på Litvinenko i fjor høst. Mandag ble fire russiske diplomater utvist fra Storbritannia.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot