RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putins Midtøsten-initiativ kjølig mottatt

Israel reagerer kjølig på forslaget fra Russlands president Vladimir Putin om å avholde en Midtøsten-konferanse i Moskva senere i år.

Vladimir Putin er for tiden på besøk i Israel, som første sovjetiske eller russiske leder noensinne til å besøke landet.

Under besøket har Putin blant annet foreslått at det avholdes en Midtøsten-konferanse i Moskva senere i år, for å få fredsprosessen videre. Russland er medlem i «kvartetten» som står bak det såkalte «Veikartet for fred», som står nærmest på stedet hvil.

En av de nærmeste rådgiverne til Israels statsminister Ariel Sharon mener forslaget fra Putin kommer altfor tidlig. Han sier en slik konferanse kommer i «andre fase» i Veikartet, etter at palestinerne har avvæpnet de militante gruppene.

- Vi er svært langt fra fase to akkurat nå. Jeg tror konferansen kommer altfor tidlig, sier rådgiveren, Asaf Shariv, til nyhetsbyrået AP.

Den første fasen av Veikartet krever også en stopp i utbyggingen av israelske bosettinger. Verken Israel eller palestinerne er i nærheten av å ha oppfyllt sine forpliktelser, skriver AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere