*Nettavisen* Nyheter.

Putins talsmann skaper kontrovers med dyr klokke

I SØKELYSET: Peskov, som hevder å tjene rundt 1,1 millioner norske kroner årlig, sier klokken er en gave fra hans kone. Foto: Alexander Zemlianichenko (AP)

Klokken, som er svart og dekorert med et dødninghode i gull, er verdt minst 620.000 dollar.

03.08.15 18:36

Moskva (NTB-AFP): Bilder av en av talsmennene til Russlands president Vladimir Putin, der han har på seg en klokke til 5 millioner kroner, skaper reaksjoner i det kriserammede landet.

Talsmann for den russiske presidenten, Dmitrij Peskov, ble fotografert med den eksklusive klokken under en ferie ved Svartehavet sammen med sin kone, den russiske isdanseren Tatjana Navka.

Se bilder på wmj.ru

Klokken, som er svart og dekorert med et dødninghode i gull, er verdt minst 620.000 dollar, ifølge opposisjonspolitiker og korrupsjonsjeger Alexej Navalnyj. Det tilsvarer rundt fem millioner norske kroner.

Han skriver på sin blogg at klokken er en del av et begrenset antall klokker laget av designeren Richard Mille.

Russiske korrupsjonsjegere har flere ganger satt søkelyset på flere av de ansatte i Putins stab og deres dyre klokker, som de mener de ikke har råd til med den lønnen de oppgir å ha.

Peskov, som hevder å tjene rundt 1,1 millioner norske kroner årlig, sa at klokken var en gave fra sin kone. Navka selv bekrefter dette, og sier at hun har «råd til å gi si mann en god gave». (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Dmitrij Peskov og kona Tatjana Navka på bilder fra nettavisen WMJ, der den mye omtalte klokken er synlig. Foto: Faksimile (WMJ.ru)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag