*Nettavisen* Nyheter.

Puttet 100 kaniner i fryseren

Foto: Tigard Police Department (AP)

«Kaninkvinnen» er besatt av kaniner.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Tirsdag skjedde det igjen. Miriam Sakewitz fra Oregon hadde fått rettslig kjennelse på at hun ikke kunne ha dyr, men politiet fant en haug med kaniner på et hotellrom hun leide, skriver AP .

Les også: Arrestert for 19 grusomme kattedrap

250 kaniner
I 2006 ble hun arrestert da politiet fant 250 kaniner i leiligheten hennes. 100 av disse var døde og lå i kjøleskapet og fryseren.

I januar året etter gjorde hun innbrudd hos politiet og stjal tilbake de overlevende konfiskerte kaninene. To dager senere ble hun tatt igjen i en bil med åtte levende og to døde kaniner. De resterende 140 kaninene ble funnet på en gård i nærheten.

For dette fikk hun fem års prøvetid og forbud mot dyrehold. I tillegg måtte holde seg minst hundre meter fra alle kaniner.

Les også: «Kattekvinnen» frøs ned minst 75 katter

Ikke mentalt syk
Tirsdag fant politiet 14 kaniner, hvorav én død, på et hotellrom hun disponerte. Siden forrige dom har kvinnen gjennomgått en mental undersøkelse, men ingen behandling har blitt anbefalt.

Hun har hele tiden holdt en lav profil og førsøkt å lure myndighetene med skifting av bopel.

– Vi har ikke hørt mye fra henne, hun har vært stille. Vi trodde hun bodde et annet sted, sier Bob Severe, politimannen som har hatt ansvaret for å følge opp kvinnen under prøvetiden, til avisen OregonLive.

Les også: Her reddes valpen fra kloakken

Lang fengselsdom
Myndighetene har med jevne mellomrom sjekket leiligheten hennes, uten å finne noen kaniner. Det var en en ansatt på hotellet Homestead Studio Suites i Tigard som fant kaninene tirsdag.

I 2007 ble kvinnen fengslet i tre dager etter at hun nektet å slippe inn en person fra myndighetene i leiligheten sin. Denne gangen kan straffen bli langt hardere, da hun er tiltalt for dyremishandling for andre gang.

– Hvis prøvetiden blir trukket tilbake kan hun få en lang fengselsdom, sier Bob Severe.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.