RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pyroman-pensjonisten avslørt av kamera

Sist oppdatert:
Den 70 år gamle kvinnen har trolig startet tolv branner på tre år.

Svensk politi pågrep kvinnen den 20. januar, dagen etter at det brant i høyblokken i Gøteborg for tolvte gang på tre år, melder gt.se.

Overvåkingskameraer hadde da flere ganger dokumentert kvinnen mens hun tente på ulike steder i blokken. På bildet er hun ikledd tøfler og rød morgenkåpe mens hun gjør opp ild i heisen ved hjelp av noen tøystykker og en peislighter. Bildene ble tatt 26. desember i fjor.

Kvinnen nektet først for å ha gjort noe galt, men har tilstått etter at hun fikk se bildebevisene.

- Jo, det er meg, det er min morgenkåpe. Jeg innrømmer at det er meg, og jeg ser at jeg tenner på. Men jeg husker det ikke, sier kvinnen ifølge GP .

Også 19. januar i år tok overvåkingskameraene kvinnen på fersk gjerning. Bildene viser at kvinnen går inn i et kjellerlokale. Fire minutter senere velter røyken ut av rommet.

Kvinnen er tiltalt for mordbrann for hendelsen 19. januar, og for forsøk på mordbrann fra en episode i mars 2008. Den gangen tente hun på noen tøystykker og kastet de inn i brevsprekken til en av leilighetene i blokken.

Kvinnen har vært uførepensjonert i 15 år, og har bodd i blokken i 39 år. På spørsmål om hvorfor hun tenner på svarer hun:

- Om jeg visste det, ville jeg ikke gjort det. Jeg har ingen anelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere