*Nettavisen* Nyheter.

Pysjamasparty ble dødsfelle

Foto: AP/Scanpix

Hjemmet til Media Carter var et sted der unger fra nabolaget ofte var innom, enten for å leke eller for å overnatte. Da huset begynte å brenne lørdag morgen, ble fristedet forvandlet til en dødsfelle. Carter selv og åtte barn døde i brannen.

23.05.05 14:19

Media Carter bodde i huset i Cleveland, Ohio sammen med sine seks barn. I tillegg var det ofte venner og slektninger innom - Carter tok i mot med åpne armer og bød på det hun hadde, opplyser naboer.

Fredag kveld startet som mange andre kvelder. Carters søster og flere av hennes barn var på besøk, og flere av barnas venner kom også innom på en improvisert pysjamas-fest. Utpå kvelden bestemte flere av barna seg for å overnatte, melder CNN.

I alt var det elleve personer i huset da det lørdag morgen begynte å brenne. Naboer strømmet til og forsøkte å ta seg inn i det overtente huset for å redde de som var der, men flammene og røyken var for kraftig.

Den dødeligste brannen i Cleveland på 25 år krevde ni menneskeliv. Carter selv omkom i brannen, det samme gjorde fire av hennes egne barn i alderen sju til 15 år. Også en 14 år gammel nevø, en 12 år gammel niese, og to 13-åringer som overnattet, omkom.

Bare to av de elleve kom seg ut i live. Den ene er innlagt på sykehus med alvorlige skader, mens den andre bare fikk mindre skader.

1. etasje

Etterforskningen har så langt ikke funnet frem til brannårsaken, men det er slått fast at brannen trolig startet i 1. etasje av huset. Det meste av denne etasjen er helt utbrent. De omkomne ble funnet i 2. etasje, som var mest skader av røyken.

Brannfolkene fant også flere brannvarslere i huset, og skal nå undersøke om disse var i orden da brannen brøt ut.

Ifølge etterforskningsledelsen tyder alt på at brannen var en ulykke.

Krisehjelp

Utover lørdagen samlet naboer og venner seg utenfor huset, og gråt og omfavnet hverandre. Ordføreren i Cleveland kom også til stedet, for å kondolere og se hva de etterlatte trenger. Røde Kors har tilbudt krisehjelp til beboerne i området, og en lokal politiker har foreslått at det opprettets et krisefond for å hjelpe de etterlatte.

- Det vi trenger nå er at noen ber for meg og min familie, sa Media Carters far, oppløst i tårer. Han mistet en datter og seks barnebarn i brannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.