*Nettavisen* Nyheter.

Qantas satte rekord med ny flyrute

 

Et Dreamliner-fly fra australske Qantas har satt ny rekord etter å ha fløyet direkte fra New York til Sydney uten mellomlanding. Turen tok 19 timer og 16 minutter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det australske flyselskapet Qantas har satt ny rekord etter å ha fløyet et passasjerfly fra New York til Sydney uten mellomlanding.

Den 16.200 kilometer lange flyturen tok 19 timer og 16 minutter, og søndag morgen kunne de 49 passasjerene og mannskapet stige ut av det nye Boeing 787–9 Dreamliner-flyet på Kingsford Smith-flyplassen i Sydney.

Den gamle rekorden for verdens lengste kommersielle flyrute var det Singapore Airlines som hadde, med sin 18,5 timer lange rute mellom Singapore og Newark-flyplassen ved New York.

Qantas begrenset antallet passasjerer og bagasjemengden på den første prøveturen, for å være sikre på at de kunne tanke nok drivstoff.

Blant de 49 passasjerene som fikk æren av å være med på turen, var det flere Qantas-sjefer, journalister og forskere som målte helsetilstanden til mannskapet om bord underveis.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.