Gå til sidens hovedinnhold

Qurie vurderer jødisk-arabisk stat

Palestinernes statsminister Ahmed Qurie vil gå inn for en felles jødisk-arabisk stat dersom Israel gjør alvor av trusselen om å trekke opp sine egne grenser inne på Vestbredden.

- Vi vil gå inn for en én-stat-løsning. Det finnes ingen annen løsning, sier Qurie.

- Byggingen av den israelske muren gjennom Vestbredden betyr at alt snakk om en palestinsk stat ikke har noe for seg. Hvis denne israelske politikken fortsetter, vil vi komme tilbake til alternativet om en enkelt, binasjonal, demokratisk stat, sa Qurie.

Palestinerne har slutter seg til den internasjonale fredsplanen for Midtøsten, det såkalte veikartet som skal bane veien for en palestinsk stat i 2005.

- Men vi vil ha en levedyktig stat og ikke en slik stat som israelerne forsøker å påtvinge oss, sa den palestinske statsministeren.

En slik én-stat-løsning er en umulig tanke for de fleste israelere, fordi de risikerer å komme i mindretall som følge av veksten i den palestinske befolkningen.

- Dette er ikke noe annet enn en trussel om å gjøre slutt på Israel som en jødisk stat, og vi avviser tanken kategorisk, sa en høyt rangert israeler.

- I stedet for å true oss, bør herr Qurie komme tilbake til forhandlingsbordet og starte iverksettelsen av veikartet for fred, sa den israelske talsmannen.

(NTB-AFP)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut