RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rachel Corries familie til sak mot Israel

Foto: JACK GUEZ (AFP)
Sist oppdatert:
Familien til en amerikansk kvinne som ble drept under en demonstrasjon mot israelsk politikk i Gaza, har anlagt sak mot Israel.

Rettssaken, som åpnet i Haifa onsdag, setter søkelyset på hvordan Israel behandler utenlandske aktivister som demonstrerer på palestinsk territorium. Men den er også til stor irritasjon for israelere som er lei av utenlandsk kritikk.

Rachel Corrie er en av flere utenlandske aktivister som er drept i sammenstøt med israelske soldater det siste tiåret. Hennes familie krever en erstatning på rundt 2 millioner kroner.

23 år gamle Corrie døde i mars 2003 da hun ble overkjørt av en israelsk bulldoser mens hun deltok i en demonstrasjon mot israelsk riving av palestinske boliger i Rafah på Gazastripen.

Den israelske hæren har hele tiden hevdet at føreren av bulldoseren ikke så henne og at hun ble truffet av en sementblokk. Men vitner sier hun hadde på seg en oransje vest som gjorde henne svært synlig.

Israelere flest har vist lite sympati for Corrie som døde midt under den palestinske intifadaen på Gazastripen og Vestbredden da tusener av palestinere og hundrevis av israelere ble drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere