RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råder presidenten til å gå

Litauens statsminister rådet mandag kveld landets president Rolandas Paksas til å gå av etter alvorlig kritikk fra en granskningskommisjon.

- Paksas kontakter med personer som har nær forbindelse med mafiaen gjør Litauens statsoverhode sårbar på en måte som truet landets sikkerhet, heter det i rapporten fra den parlamentariske kommisjonen, melder nyhetsbyrået BNS ifølge NTB-AFP-Reuters.

Statsminister Algirdas Brazaukskas sa mandag at han er enig i alle konklusjonene, men ikke i at det finnes en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

Presidenten selv sier at han definitivt ikke vil gå av. Når rapporten skal diskuteres i nasjonalforsamlingen tirsdag, er det imidlertid ventet at det vil komme forslag om å stille Paksas for riksrett.

Ifølge rapporten har presidenten selv et personlig ansvar i den pågående korrupsjonsskandalen. Lederen for kommisjonen, Aloyzas Sakalas, sa mandag at presidenten selv har lekket sensitiv informasjon, og at han har et personlig ansvar for den pågående korrupsjonsskandalen. Han mener det er på tide at Paksas tar ansvaret og går av.

Skandalen som har rystet landet, dreier seg om angivelige bånd mellom Paksas’ kontor og russisk mafia som ønsker å få fotfeste innenfor EU. Søndag marsjerte tusener av litauere gjennom Vilnius’ gater med krav om at Paksas går av.

Paksas selv har avvist alle beskyldninger, og har gjentatte ganger nektet å gå av fra sin stilling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere