RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raheela Gul funnet død

Sist oppdatert:
Den norsk-pakistanske kvinnen Raheela Gul er funnet omkommet i jordskjelvruinene. - Hun var en energibunt av et menneske, sier Norges ambassadør Janis Bjør Kanavin.

Raheela Gul ble funnet av redningsarbeidere i ruinene av Margala Towers i Islamabad like før midnatt lokal tid, melder TV 2 Nyhetene torsdag morgen.

-Jeg synes dette er svært vondt. Dette er et menneske jeg lærte å kjenne relativt nylig, men som jeg satte stor pris på, sier ambassadør Janis Bjørn Kanavin til TV 2 Nettavisen.

Den ti etasjer høye bygningen raste sammen i jordskjelvet som rammet området på lørdag. Onsdag morgen fant redningsarbeiderne vesken hennes i ruinene av Margala Towers.

- Det tok tid å få henne identifisert. Jeg visste det var mulig jeg ville få en slik beskjed, sier Janis Bjørn Kanavin til TV 2 Nettavisen.

Uvirkelig
Som norsk ambassadør i Islamabad hadde han blitt kjent med den aktive fjellklatreren og ekspedisjonslederen.

-Hun var en energibunt av et menneske. Det er uvirkelig å tenke på at hun ikke overlevde, sier Kanavin til TV 2 Nettavisen.

Raheela Gul giftet seg i Norge, og bodde her rundt åtte år før hun flyttet til Lahore i Pakistan. Gul var på besøk hos en venn i Islamabad da jordskjelvet inntraff.

- Hun var der bare den ene natten. Det gjør det hele ekstra tragisk, sier Kanavin.

Raheela Gul ble begravet i Lahore torsdag.
Krysset ørkner
Raheela Gul var en av de mest kjente kvinnelige ekspedisjonsledere i Pakistan. Tidlig på 90-tallet reiste hun Norge på kryss og tvers. Siden dro hun til Wales og Cornwall for å drive fjellklatring.

I 1996 gikk hun 15 dager gjennom ørkenen fra Hurgada til Cairo. I 1997 klatret til base camp Nanga Parbat . I 1998 klatret hun fra Braldu til Boltoro, og opp til camp 1 på K2 året etter.

Gul krysset Thar-ørkenen nylig - en tur på 450 kilometer gjennom noe av verdens mest ugjestfrie miljø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere