Rahilas far fengslet i to uker

Rahilas far, bestefar og sjåføren av ulykkesbilen ble onsdag varetektsfengslet i to nye uker, mistenkt for drap.

22.06.05 12:14

MANDI BAHA-UD-DIN/OSLO (TV 2 Nettavisen): De vil idag bli overført fra politiets arrest til et fengsel i Mandi Baha-Ud-Din.

De tre er mistenkt for å ha arrangert ulykken som tok livet av Rahila Iqbal 1. juni. Rahilas enkemann hevder det dreier seg om et æresdrap.

- De tre er fengslet på bagrunn av en paragraf i pakistansk lov som omhandler forsettlig drap og eller sammensvergelse om forsettlig drap, sier farens norske bistansadvokat, Abid Raja til TV 2 Nettavisen.

Ingen nye bevis
Det ble på dagens fengslingsmøte ikke lagt frem nye bevis mot de mistenkte, og de er ikke siktet i saken. Likevel ble de i dag varetektsfengslet i to uker.

Årsaken er at politiet mener de trenger disse to ukene for å etterforske saken. En politiadvokat TV 2 Nettavisen har snakket med, sier han er veldig fornøyd med utfallet, og sier dette vil gi politiet tid til å etterforske saken grundig og til å komme opp med eventuelle bevis.

- Vi er skuffet over at retten fant at det var grunnlag for en så lang varetektsperiode. Vår pakistanske advokat. Bilal Sayed, sier han skal forsøke å få vår klient Azhar Iqbal løslatt mot kausjon. Men det kan trolig ikke skje før de har sittet varetektsperioden ut, sier Raja.

Tøft i fengsel
Hittil har de mistenkte sittet i arresten på den lokale politistasjonen, og blitt fengslet for to og to dager av gangen. Etter to uker i arresten er regelverket slik at de må overføres til et fengsel i den samme byen.

- Det har hittil vært tøft, og det blir tøffere. Vi har i dag sendt dokumentasjon til den norske ambassaden om Azhars helsetilstand, som vi mener har blitt betydelig forværret av perioden han har sittet i varetekt, sier Raja.

I dag fortalte Azhar Iqbal også folk fra den norske ambassaden hvordan han har hattdet under fengslingen.

- Utenfor rettslokalet fortalte han til ambassadens folk at han selv og de andre fangene blir behandlet helt forferdelig-

- Ifølge hans onkel skal Azhar ha uttalt at de ble behandlet på en umenneskelig måte, deriblant slått, sier Raja.

I det nye fengselet vil resten av familien i Pakistan også ha mindre kontakt med de fengslede og dermed mindre kontroll over deres soningsforhold. Både Azhar Iqbal. gfamlien og advokatene frykter for konsekvensene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.