Rahilas far ute

Foto: TV 2

Faren til Rahila Iqbal slapp ut av fengsel i dag.

08.09.05 14:17

Rahila Iqbals far slapp ut av pakistansk fengsel i dag klokken 14.

- Det er medias feil at jeg ble fengslet, sier Azhar Iqbal til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Sjåføren som førte bilen Rahila var i da hun døde 1. juni og Rahilas bestefar sitter fortsatt fengslet.

- Vi konstaterer at første gang spørsmålet om kausjon ble behandlet slapp Azhar ut. Våre pakistanske kollegaer mener dette bekrefter at mistanken mot faren må være mye mindre enn mistanken mot sjåføren og bestefaren. Politiet har ikke klart å fremlegge noe bevis på farens skyld, sier farens norske advokat Abid Q. Raja til TV 2 Nettavisen.

- Ikke fri
Retten har beslaglagt passet til Azhar Iqbal, og skal ha bedt den norske ambassaden om ikke å utstede et nytt pass til mannen.

Den 21 år gamle norske jenta Rahila Iqbal ble funnet død etter en bilulykke 1. juni i Pakistan. Faren Azhar Iqbal har sammen med Rahilas bestefar og sjåføren som kjørte bilen sittet i pakistansk varetekt siktet for drap. Faren er midlertidig tiltalt for drapet sammen med de to andre.

- Noe merkelig er det jo at man tar ut en tiltale uten at politiet kan si sikkert hva som var dødsårsaken. Den er enda ikke klarlagt. Rettsmedisinerne har ikke konkludert, sier Raja.

- Mishandlet
Azhar Iqbals medisinske tilstand har blitt svært dårlig under fengselsoppholdet. Blant annet har han slitt med rygg- og nakkeproblemer.

- Han har også blitt slått og mishandlet i fengselet av politiet, noe politiet jo selv har bekreftet. Hele saken har vært en kjempebelastning for ham, sier Raja.

Påstand om drap
Siktelsen mot faren opprettholdes, og han må oppholde seg i Pakistan frem til rettssaken.

Pakistansk politi har tidligere uttalt at de er sikre på at Rahila ble drept. Hennes ektemann har gått ut i en rekke norske medier og sagt at han tror kona var offer for æresdrap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag