Rahman blir fri

Kristne Abdul Rahman blir ikke stilt for retten likevel.

26.03.06 20:08

En afghansk domstol avviste søndag saken mot Abdul Rahman, som har konvertert fra islam til kristendommen.

- Retten avviste i dag saken mot Abdul Rahman på grunn av mangel på informasjon og en mengde rettslige hull i saken, sier en tjenestemann til Associated Press.

Han sier saken er sendt tilbake til politiet for ytterligere etterforskning, men at i mellomtiden blir Rahman løslatt.

- Avgjørelsen om å løslate ham vil muligens bli tatt i morgen, sier han.

Abdul Wakil Omeri, talsmann for Høyesterett i Afghanistan, bekrefter at saken er blitt avvist på grunn av «problemer med aktors bevis». Han forteller at flere av Rahmans familiemedlemmer har vitnet og sagt han har mentale problemer. Tidligere i uken skal afghanske myndigheter ha vurdert det å få Rahman erklært som utilregnelig som en løsning på at de ble presset av andre land til å frafalle siktelsen.

En vestlig diplomat sier at det nå blir vurdert om Rahman skal bli i Afghanistan, eller gå i eksil i et fremmed land.

Å konvertere fra islam er forbudt ifølge sharia-lovgivningen som den afghanske grunnloven bygger på. Derfor ble Rahman stilt for retten da han ble kristen. Andre land har lagt sterkt press på den afghanske regjeringen for at siktelsen mot Rahman skulle bli frafalt.

Afghanistans president, Hamid Karzai, lovte i en telefonsamtale med USAs utenriksminister Condoleezza Rice at manne ikke skulle henrettes.Tre sunnimuslimske ledere og en sjiamuslim AP intervjuet torsdag, sa at Rahman burde dø uansett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.